Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία του Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης

  Χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή κέντρου πόλης μετά από συνεχείς έρευνες εντόπισαν ταξί  που μετέφερε  δύο αλλοδαπούς .
    Σε έλεγχο που ακολούθησε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών τρείς μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άμεσα συνελήφθησαν τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, συνεργός των δύο αντρών, που αναζητείται, απέστελλε με μεταφορική εταιρεία τα παράνομα φορτία, από χώρους της οποίας τα παραλάμβαναν οι συλληφθέντες προκειμένου να τα διοχετεύσουν στην αγορά.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον 17.441 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 887 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.
Σε βάρος των δύο αντρών σχηματίσθηκε δικογραφία για Σύσταση και Συμμετοχή σε συμμορία, παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα,  παράβαση του Νόμου περί Ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία του καπνού και παράβαση του Νόμου περί Πρόληψης και Καταστολής της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες με την κατ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.