Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, χθες το απόγευμα τρία άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.
Πρόκειται για 60χρονο άντρα, τον 35χρονο γιο του κι έναν 59χρονο συνεργό τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για Παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής.
Χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν στις περιοχές Αξιούπολης και Λιμνότοπου Κιλκίς και συνελήφθησαν οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία διακινητές, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με δύο διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνολικά 9 αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε δεύτερο χρόνο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ο 35χρονος (γιος του 60χρονου), ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, 3 υπήκοοι Αφγανιστάν και 6 υπήκοοι Ιράν, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, θα μεταφέρονταν στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο, καταβάλλοντας έκαστος το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, μετά το πέρας της διακίνησης.
Οι τρεις διακινητές προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να διαφύγουν τη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μεταφερόμενων αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν τα τρία παραπάνω οχήματα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς και πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.