Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κατάθεση προτάσεων προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία του σώματος

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 22/03/2017 η Ένωση μας στο πλαίσιο στρατηγικής δράσης της πραγματοποίησε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μια σειρά συναντήσεων με τους εξής:

  1. Το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.

  1. Τον Αναπλ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τζανέτο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ.

  1. Τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ   Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο  ΤΣΟΥΒΑΛΑ.

  1. Τη  Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας
          Συνόρων Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ.

  1. Τον Κλαδάρχη Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ταξίαρχο Αχιλλέα ΣΚΑΝΔΑΛΗ.

  1. Τον Διευθυντή του Γραφείου του Αναπλ. Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη  κ. Νικόλαο ΜΑΡΚΟΥ


Οι συναντήσεις πραγματοποιηθήκαν σε γόνιμο κλίμα. Εμείς από την πλευρά μας εισηγηθήκαμε τις κάτωθι προτάσεις:

1)   Πλήρης ανάληψη των κέντρων ανοικτής δομής φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης από Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ενέργειας  αυτής είναι σε -οικονομίες κλίμακας - η ποιοτικότερη και οικονομικότερη χρήση του προσωπικού και μέσων. Η παραμονή των ενισχυτικών δυνάμεων στα κέντρα φιλοξενίας και η αποφυγή των έτερων στόχων και καθηκόντων θεωρείται δεδομένη. Έτσι, οργανωτικά θα λυθεί το θέμα  των κέντρων ανοιχτής δομής  φιλοξενίας αλλά κυρίως θα εμπεδωθεί  το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα όσο και σε όλο τον νομό  από τις πλεονάζουσες περιπολίες που προκύπτουν .

2)   Υλικοτεχνικός εξοπλισμός , οχήματα – αλεξίσφαιρα γιλέκα – κράνη και στολές μπορούν να πραγματοποιηθούν με την μέθοδο leasing όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες της Ένωσης. Επομένως, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ανθρώπινων δυναμικού και τα μέσα είναι σε εξαιρετική κατάσταση ( 3-5 έτη αλλαγή χωρίς επιπλέον κόστος ).

3)   Ίδρυση Αστυνομικών φαρμακείων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη ( έχουν κατατεθεί εμπεριστατωμένες και υλοποιούμενες προτάσεις από την Ένωση μας ).

4)   Απαρέγκλιτη τήρηση του υπ. αριθ. 7 Π.Δ. από 9.02.2017 της Αναδιάρθρωσης όσον αφορά τη   Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

- Με γνώμονα το συμφέρον της Υπηρεσίας και των συναδέλφων μας εισηγούμαστε τις ανωτέρω προτάσεις – θέσεις . Πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή τους αναβαθμίζεται ποιοτικά η  ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνεννόηση τόσο με τη πολιτική όσο και με τη φυσική ηγεσία καταβάλλονται προσπάθειες για την επιτυχή έκβαση των προτάσεων μας. 
                                        Μετά Τιμής
                                       για το Δ.Σ.
     -  Ο -                                                                                  - Ο -

      Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας 
Χασεκίδης Δημήτριος                                                 Τσομπάνης Αναστάσιος