Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ενημερωτικό δελτίο σχετικά με το Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης

                     Θεσσαλονίκη 02/06/2017


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    - Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γ.Α.Δ.Θ. και της Δ.ΑΛ.Θ. από την ίδρυση του το έτος 2001 έως και σήμερα. Στα δεκαέξι (16) αυτά συναπτά έτη λειτουργίας του έχει συμβάλει σημαντικά στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ευαίσθητη από πλευράς εγκληματικότητας περιοχή της δυτικής Θεσ/νίκης και έχει παρουσιάσει πάρα πολλές επιτυχίες στο ιδιαίτερο υπηρεσιακό του αντικείμενο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.
   - Το Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του στο τριώροφο  κτήριο επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου  με Κατσαντώνη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ,για το οποίο καταβάλετε ετησίως το ποσό των  (13.000) που αντικειμενικά κρίνεται οικονομικό και συμφέρον για το Ελληνικό δημόσιο.
   -Το Τ.Δ.Μ. Θεσ/νίκης καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τις συνεχείς, καθημερινές και αποτελεσματικές προσπάθειες των εκάστοτε διοικητών, Αξιωματικών και του προσωπικού και με την άριστη συνεργασία με τους διευθυντές της οικίας διεύθυνσης παρέχει σημαντικότατες υπηρεσίες, γι’ αυτό και η παρουσία του στην κατά τα λοιπά υποβαθμισμένη περιοχή του Κορδελιού κρίνεται απ΄ όλους ως ιδιαιτέρως επιτυχημένη και συνακόλουθα η συνέχιση της παρουσίας του στο χώρο επιβεβλημένη.
   - Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα γίναμε και εμείς αποδέκτες κάποιων δήθεν καλοπροαίρετων αναφορών από διάφορους επώνυμους «ανώνυμους» της πόλης που θέλουν να επιτύχουν μεταφορά του Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης εκμεταλλευόμενοι την γενικότερη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε έτερο κτήριο του πρώην Α.Τ.- Τ.Α. Μενεμένης. Η ανωτέρω προσπάθεια τους όμως δεν δύναται να δικαιολογηθεί  και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τούτο διότι:
α) Πως γίνεται να επιδιώκουν να μετακομίσει το Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης στο κτήριο του πρώην Α.Τ.-Τ.Α. Μενεμένης το μίσθωμα του οποίου είναι από το αντίστοιχο του κτηρίου του Κορδελιού  τριπλάσιο προκαλώντας κατά αυτόν τον τρόπο τεράστια οικονομική ζημία στο Δημόσιο;
β) Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η μετακίνηση μιας Υπηρεσίας που λειτουργεί εύρυθμα κατά γενική ομολογία έχοντας αξιόλογα κρατητήρια στα οποία επενδύθηκαν χρήματα από την υπηρεσία αλλά και από την βοήθεια και προσπάθεια των συναδέλφων όταν η φημολογούμενη μετακίνηση στο κτήριο του πρώην Α.Τ.-Τ.Α. Μενεμένης δεν έχει τα απαραίτητα κατάλληλα κρατητήρια αλλά ούτε μπορούν να δημιουργηθούν εκ νέου αντίστοιχα με τα παρόντα καθόσον προϋποθέτουν επένδυση πολλών χρημάτων ;
γ) Πώς γίνεται κάποιοι κύριοι επώνυμοι «ανώνυμοι» της πόλης που υποτίθεται ότι ενεργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος , να προσπαθούν να χαρακτηρίσουν ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζεται το  Τ.Δ.Μ. Θεσ/νίκης , το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δεκαέξι (16) συναπτά έτη εύρυθμα ενώ για τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα να εθελοτυφλούν ; (πάνω  από το 70% των κτηρίων είναι ακατάλληλα προς χρήση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Κτηματική Υπηρεσία π.χ. Α.Τ.-Τ.Α. Αμπελοκήπων που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή Α.Τ.-Τ.Α. Μενεμένης) .
δ) Πώς γίνεται  στο πρόσφατα εκδοθέν (09/02/2017) υπ΄αριθμ. 7/2017 Π.Δ. να αναφέρεται ρητώς ότι το κτήριο του Ελευθερίου Κορδελιού κρίνεται  κατάλληλο  και ότι το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης   Θεσσαλονίκης παραμένει στο κτήριο που ήδη στεγάζεται, στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού και μάλιστα  όλα τα ανωτέρω να ισχύουν  κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της συγκληθείσας επιτροπής;
    Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν μεταβληθεί-τροποποιηθεί τα στοιχεία που είχαν ληφθεί υπόψιν  να επαναπροσδιορίζονται τα αρχικά δεδομένα και  να κρίνεται το εν λόγω κτήριο  ΄΄ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ΄΄ και να δρομολογείται περιέργως η μεταφορά του;
  ‘Όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο  Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης επιθυμούν την παραμονή του ως έχει. Από τη πλευρά μας αναλάβαμε απέναντι στους συναδέλφους την δέσμευση να ενημερώσουμε επισταμένως  τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ  όσο και τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, αλλά και τις εισαγγελικές και λοιπές αρμόδιες αρχές για όλα τα ανωτέρω ζητήματα που πρόσφατα περιέργως ανέκυψαν.
  Θεωρούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική για το κοινό συμφέρον.