Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

΄Εντονη δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην ΔΑΛΘ μετά της τελευταίες αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Προτάσεις για άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                Θεσσαλονίκη 12-9-2018
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ενώσεως μας με τον ταξίαρχο της διεύθυνσης αλλοδαπών κ. Φεύγα στο γραφείο του. Καταθέσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που έχουν πλέον δημιουργηθεί με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Συνθήκες που δύναται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στην ασφάλεια των συναδέλφων. Αναλύσαμε με κάθε λεπτομέρεια το μέγιστο αυτό πρόβλημα και καταθέσαμε άμεσες αλλά και μεσοπρόθεσμες υλοποιήσιμες προτάσεις .Συγκεκριμένα άμεσα προτείναμε : 1) οι πλεονάζοντες κρατούμενοι να μεταφερθούν στα προκεκά Παρανεστίου και Ξάνθης όπως και στα κέντρα κράτησης του Έβρου ( Κυπρίνος και Ορεστιάδα) το συντομότερο ούτω σώστε οι κρατούμενοι των Τ.Δ.Μ. να επιστρέψουν στους νόμιμους αριθμούς. 2 ) άμεσα εύρεση χώρου και δημιουργία δομής για αντιμετώπιση παρόμοιων συνθηκών σε συνεργασία με δήμο του νομού Θεσ/νικης. Με πρωτοβουλία της ένωσης οργανώνεται συνάντηση με όλους τους δημάρχους του νομού Θεσ/νικης για την επίλυση και διευθέτηση του θέματος. 3)απολυμάνσεις των κρατητηρίων , των τμημάτων καθώς και των οχημάτων. 4) εξασφάλιση αναλώσιμων σε επαρκείς ποσότητες ( γάντια, απολυμαντικά, χαρτικά, μελάνια κλπ ) και 5 ) τοποθέτηση χημικών τουαλετών όπου χρειάζεται ( Μυγδονία κ.α.) στη συνέχεια μεσοπρόθεσμα προτείναμε: 1) την ίδρυση τριών νέων προκεκά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το ένα από αυτά στη Θεσ/νικη. Έτσι σε συνδυασμό με τις άμεσες προτάσεις μας δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για την χώρα αλλά και πρωτίστως για τους συναδέλφους μας. Στο προκεκά δύναται να ενταχθούν τα κρατητήρια της ΔΑΛΘ με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και επίλυσης του μεγάλου προβλήματος με τους ανήλικους κρατούμενους. 2) η λειτουργία των προκεκά βασίζεται σε εξασφαλισμένους πόρους από την ευρωπαϊκή ένωση και έτσι μπορεί να είναι βέβαιη η επάρκεια του προσωπικού και των υλικών που θα απαιτηθούν. 3)ένταξη της ΔΑΛΘ σε πρόγραμμα leasing του δημοσίου προκειμένου να ανανεωθεί πλήρως ο υλικοτεχνικός της εξοπλισμός ( οχήματα, υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ ). τις επόμενες ώρες θα ενημερώσουμε τον κ. Αρχηγό όπως και την κ. Υπουργό και τον υπεύθυνο τομεάρχη δημόσιας τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη μας ενημέρωσε ότι θα μας δεχθεί εφ όλης της ύλης εντός Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε όσο αποτελεσματικότερα γίνεται για να λυθούν τα προβλήματα μας.
Μετά Τιμής
για το Δ.Σ.`
                  -Ο-                                                                                 - Ο -                                                                                                                                                                     
              Πρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας
     Δημήτριος Χασεκίδης                                                    Αναστάσιος Τσομπάνης