Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                         Θεσσαλονίκη 20/12/2023    Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

    Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων προώθησης παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έναντι χρηματικής αμοιβής.

    Πρόκειται για είκοσι ένα (21) άτομα – μέλη (14 ημεδαποί – 7 αλλοδαποί) συμπεριλαμβανομένων των διευθυνόντων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα δεκατρία (13), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τρεις (3) βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

    Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, πέραν των προαναφερόμενων μελών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δέκα (10) ακόμη ατόμων (4 ημεδαποί – 6 αλλοδαποί) – εμπλεκομένων στην ίδια υπόθεση, ένα (1) εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού καταδιωκτικού εγγράφου για αδικήματα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

     Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε περιπτώσεις προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, με τη χρήση οχημάτων, από τις οποίες προέκυπτε κίνδυνος ζωής των μεταφερόμενων ατόμων.

     Από τη διενεργηθείσα έρευνα, πρόεκυψε ότι τα μέλη των οργανώσεων από το Μάιο του 2023 έως και το χρόνο σύλληψή τους, πραγματοποίησαν συνολικά (22) περιπτώσεις διακίνησης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά τουλάχιστον (166) παράτυποι μετανάστες, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον (500.000) ευρώ. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους χρησιμοποίησαν περισσότερα από (58) οχήματα ενοικιάζοντάς τα και υπεξαιρόντας τα, (19) εκ των οποίων έχουν ήδη κατασχεθεί.

     Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν επιπλέον (5) οχήματα, (18) κλειδιά εκκίνησης αυτοκινήτων, πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων και το χρηματικό ποσό των (1.910) ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι σε βάρος 3 εκ των συλληφθέντων προέκυψαν και εθνικά εντάλματα σύλληψης, διωκτικά έγγραφα, αλλά και διατάξεις αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

     Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.

     Κατόπιν των ανωτέρω η Ένωση μας συγχαίρει θερμά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο σύνολο του καθώς και την ηγεσία της ΔΑΛΘ Ταξίαρχο κ.Χαβδούλα Απόστολο για αυτήν την μεγάλη επιτυχία. 

     Δείτε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ:


                     Μετά τιμής 
                       Για το Δ.Σ