Ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και τους φίλους της Ενώσεως μας που ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα, ότι μπορούν να επισκεφτούν οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας ,να δώσουν αίμα και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζας αιμοδοσίας της Ενώσεως μας με την ονομασία « Μακεδονία»( Η τράπεζα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με αριθμό μητρώου 11857)

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Συγχαρητήρια της Ένωσης μας στο Τ.Δ.Μ.Θεσ/νίκης και τη ΔΑΛΘ για την επιτυχία στις 11/06/2023


                    Δελτίο Τύπου             



    Η Ένωση μας συγχαίρει ολόψυχα ως συναδέλφους του Τ.Δ.Μ Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση της υπόθεσης την 11/07/2023.

     Σας  παραθέτουμε το συμβάν:

     Την 11/07/2023 Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εδρεύον στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης προσήγαγαν στην εν λόγω Υπηρεσία προς έλεγχο νομιμότητας τέσσερις γυναίκες Υπηκόους Σομαλίας, οι οποίες στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατόπιν σχετικής καταγγελίας στην οποία προέβησαν οι αλλοδαπές εντοπίστηκε διαμέρισμα επί της ενταύθα οδού Ε. Χρυσοβαλάντου 4, όπου όπως προέκυψε δύο υπήκοοι Πακιστάν αδέλφια εκβίαζαν χτυπούσαν και κρατούσαν παρά τη θέληση τους και με τη χρήση βίας τις εν λόγω υπηκόους Σομαλίας, απαιτώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους. 

     Συγκεκριμένα οι δύο υπήκοοι Πακιστάν αποτελούσαν μέλος οργανωμένου κυκλώματος οποίο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπούς, τους μετέφερε σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και με τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε εντός του διαμερίσματος ευρέθησαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη βέργα (σκουπόξυλο) και ένας ελαστικός σωλήνας υδραυλικής εγκατάστασης, αντικείμενα με τα οποία χτυπούσαν τις γυναίκες ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών τις θώπευαν κι απειλούσαν να τις βιντεοσκοπήσουν γυμνές σε ερωτικές πράξεις με τους ιδίους. 

     Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο υπηκόων Πακιστάν και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για Αρπαγή, Εγκληματική Ομάδα, Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών με ταυτόχρονη εξασφάλιση καταλύματος προς απόκρυψη, Εκβίαση, Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και Επικίνδυνη σωματική βλάβη μετήχθη αρμοδίως.